ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 1 και 1/5 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 6 ασπράδια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κομμάτια γλυκό κουταλιού εσπεριδοειδών
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με πλαστική μεμβράνη ντύστε ένα πυρέξ ή στενόμακρη φόρμα
και βάλτε την στο ψυγείο. Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε την
σοκολάτα και την λιώνετε πάνω από νερό που βράζει ανακατεύοντας.
Αφήστε την σοκολάτα να μισοκρυώσει και να γίνει χλιαρή. Χτυπάτε με
το μίξερ την κρέμα με την βανίλια να γίνει σφιχτή σαντιγί και
μεταφέρετε στο ψυγείο. Σε μέτρια κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά
χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι ο όγκος τους να
διπλασιαστεί. Με λαστιχένια σπάτουλα μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ
και συνεχίζετε α χτυπάτε τα αυγά για 10΄μέχρι να γίνουν σφιχτή
μαρέγκα. Με την σπάτουλα ενσωματώνετε προσεκτικά την κρέμα και την
σοκολάτα εναλλάξ. Μεταφέρετε το μείγμα σε παγωμένο ταψί ή φόρμα,
απλώνοντας με σπάτουλα και χτυπώντας το σκεύος στον πάγκο για να
μην μένουν κενά στο εσωτερικό. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και
από πάνω με αλουμινόχαρτο. Αφήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4
ώρες και έως 2 ημέρες. Για το σερβίρισμα αφαιρέστε αλουμινόχαρτο
και μεμβράνη και αναποδογυρίστε το σεμιφρέντο σε πιατέλα. Αφαιρείτε
την μεμβράνη και βάζετε φέτες γλυκού πορτοκάλι. Με μαχαίρι που
βουτάτε σε ζεστό νερό Κόβετε σε φέτες.

Top