ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο6
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 πακετάκι αποξηραμένα μανιτάρια
  • 100-150 γρ. απάκι ή σύγκλινο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια με ζεστό νερό για 30΄
και τα στραγγίζετε κρατώντας ½ ποτήρι από το νερό τους. Σε μια
κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε το σκόρδο και
το αφήνετε να πάρει άρωμα το ελαιόλαδο. Έπειτα ρίχνετε τα μανιτάρια
(φρέσκα και αποξηραμένα) και το απάκι.  Ανακατεύετε
συνέχεια, μετά από 5΄ ρίχνετε το κρασί. Ρίχνετε  και
το νερό από τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνετε το μάτι της
κουζίνας και το αφήνετε για 15΄. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα
μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα με μια πιρούνα (δεν τα στραγγίζετε)
τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και
δοκομάζετε. Ανακατεύετε και  σερβίρετε με τριμμένο τυρί και
φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Top