ΣΝΙΤΣΕΛ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες χοιρινό κρέας από χοιρινό μπούτι (τρανς) 150-200
    γρ.
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 αυγά
  • λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάτε από τον χασάπη να σας κόψει 4 χοιρινές φέτες (2εκ. πάχος)
περίπου και 150γρ. βάρος και να τις χτυπήσει με το μπαλντά για
σνίτσελ. Πλένετε τα σνίτσελ και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
Παίρνετε τρία πιάτα και βάζετε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα
αυγά –χτυπημένα- και στο τρίτο τη φρυγανιά. Βάζετε σε ένα βαθύ
τηγάνι ηλιέλαιο, τόσο, όσο να καλύπτει το ⅓  του τηγανιού και
το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να ζεσταθεί το ελαιόλαδο,
αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και τα περνάτε διαδοχικά μέσα από το
αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά με προσοχή έτσι ώστε να καλύπτονται
εντελώς τα σνίτσελ. Ρίχνετε τα σνίτσελ ένα κάθε φορά στο τηγάνι και
τηγανίζετε για 1΄-2΄. Όταν χρυσαφίσει η επιφάνειά του το γυρίζετε
με μια λαβίδα και το αφήνετε για 1΄-2΄. Το βγάζετε και το αφήνετε
σε απορροφητικό χαρτί για πολύ λίγο. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα
σνίτσελ. Σερβίρετε με λεμόνι, πατάτες τηγανιτές και σαλάτα. Το
κλασσικό.

ΣΗΜ.: 1. Αν έχετε να τηγανίσετε περισσότερα
από 4 σνίτσελ ζεσταίνετε το φούρνο στους
190ο
C. Βάζετε τα σνίτσελ που
ετοιμάσατε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο να μείνουν ζεστά μέχρι να τα
τηγανίζετε όλα και να τα
σερβίρετε.
2. Για να βάλετε το
επόμενο σνίτσελ να τηγανιστεί, αφήνετε 2΄-3΄ να ζεσταθεί πάλι καλά
το ελαιόλαδο γιατί η θερμοκρασία του έχε πέσει από το προηγούμενο
σνίτσελ που τηγανίσατε.
3.
Μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας τα σνίτσελ. Παίρνετε 600 γρ.
χοιρινό μπούτι (τρανς) και το κόβετε σε 4 φέτες. Βάζετε κάθε
κομμάτι σε μισή λαδόκολλα, το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μισό,
χτυπάτε με το σφυρί μαγειρικής πρώτα με την επίπεδη επιφάνειά του
μέχρι να διπλασιαστεί η επιφάνειά του και μετά με την άλλη πλευρά
χτυπάτε ελαφρά μία-δυό φορές.

Top