ΣΟΡΜΠΕ ΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φρέσκος ανανάς, καθαρισμένος (καθαρό βάρος – θα
    χρειαστείτε 1 κανονικού μεγέθους ανανά)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 1΄ (από τη στιγμή που ξεκινά ο
βρασμός). Αποσύρετε την κατσα­ρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το
σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Κόβετε τον ανανά σε κομματάκια, τα οποία
πολτοποιείτε πολύ καλά στο μπλέντερ. Ανακατεύετε το σιρόπι με τον
πολτοποιημένο ανανά. Αδειάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και
ακολουθείτε τις οδηγί­ες χρήσης της. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το
βάζετε σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και κάθε 30΄ πε­ρίπου το βγάζετε
και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία
5-6 φορές ή μέχρι όλο το μείγμα να παγώσει ομοιόμορφα.

Top