ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ποντίκι)
  • 3 πράσα το λευκό μέρος
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ντομάτες
  • 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια καθώς  και
τα λαχανικά. Βάζετε στην χύτρα το κρέας με νερό (να το σκεπάσει).
Βράζετε σε δυνατή φωτιά. Προσέχετε και αφαιρείτε τον αφρό που
δημιουργείτε πριν τον βρασμό. Κλείνετε την χύτρα και βράζετε για
20΄-30΄. Ανοίγετε και ρίχνετε τα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας,
αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε άλλα 15΄ και αποσύρετε από την φωτιά.
Αφαιρείτε το κρέας. Πολτοποιείτε τα λαχανικά. Σουρώνετε το ζωμό σε
μία κατσαρόλα  όταν αρχίζει ο βρασμός του ζωμού. Ρίχνετε
πολτοποιημένα τα λαχανικά και συμπληρώνετε αλάτι, πιπέρι. Αφήνετε
να πάρει μια δύο βράσεις και ανακατεύοντας απαλά. Κατεβάζετε από
την φωτιά. Ρίχνετε το λάδι. Έχετε μια παχύρρευστη σούπα. Όταν
σερβίρετε βάζετε σταγόνες ελαιόλαδου.

Top