ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φασόλια  μετρίου μεγέθους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.σ. σέλινο ψιλοκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τα φασόλια για 8 ώρες σε μπόλικο νερό.Σουρώνετε και
βάζετε να βράσουν σε 4 lt νερό για 15΄.Τα σουρώνετε και τα
ξαναβάζετε σε καθαρό νερό (3 lt) περίπου με τα φύλλα δάφνης για
30΄- 40΄μέχρι να μαλακώσουν.Βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και
σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα το σέλινο και την
σελινόριζα.Αφήνετε για 2΄- 3΄.Προσθέτετε το δενδρολίβανο,
ανακατεύετε και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.Αδειάζετε το
περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα φασόλια.Τα βράζετε
όλα μαζί για 20΄.Όταν περάσουν τα 20΄αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε
για άλλα 10΄.

ΣΗΜ.: Οι χρόνοι βρασμού ποικίλουν
ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι τα φασόλια. Προσέξτε το.

Top