ΣΟΥΠΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. βρασμένα σπαράγγια
  • 1 πατάτα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
  • λίγες κορυφές σπαραγγιών βρασμένες
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε την πατάτα σε κύβους και την βράζετε μαζί
με τα σπαράγγια. Πολτοποιείτε όλα τα υλικά στον πολτοποιητή
προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται (από αυτό που έβρασαν τα λαχανικά)
μέχρι να αποκτήσετε ένα ομογενοποιημένο κρεμώδες αποτέλεσμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε να πάρει μια
βράση, προσθέτοντας αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Σερβίρετε τη σούπα
στα πιάτα προσθέτοντας στη μέση κάθε πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι ή
κρέμα γάλακτος, ενώ στολίζετε με μερικές βρασμένες κορυφές.

Top