ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κιλό σουπιές

  • 1 κιλό χόρτα (σπανάκι, ραδίκια,
    σέσκουλα, ζοχιά)

  • 1 ματσάκι άνιθο

  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 4 ντομάτες

  • 1 κ.σ. δυόσμος

  • 50 ml
    κρασί λευκό

  • 1 πιπεριά τσίλι

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις σουπιές και τις
κόβετε σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το
κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον άνηθο και το σκόρδο και σοτάρετε. μέχρι
να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις σουπιές και αφήνετε να
πάρουν μια βράση. Σβήνετε με το κρασί, βάζετε λίγο αλάτι και
πιπέρι, την ντομάτα ψιλοκομμένη, δύο ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνετε το
φαγητό να μισοβράσει περίπου 20΄. Ρίχνετε τα λαχανικά και τα
μυρωδικά ψιλοκομμένα και την πιπεριά. Χαμηλώνετε την φωτιά και
αφήνετε για 10΄, ρίξτε το χυμό λεμονιού. Το φαγητό είναι
έτοιμο.

Top