ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ φλιτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε μία κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και λιώνετε το
βούτυρο. Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη
κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε το γάλα λίγο-λίγο
ανακατεύοντας συνεχώς για 7΄-8΄ μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βγάζετε
την μπεσαμέλ από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνετε την
γραβιέρα, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Τα
ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ασπράδια των αυγών, χτυπημένα σε
πολύ σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζετε το μείγμα σε ατομικά σκεύη για
σουφλέ και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
για 12΄-15΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε αμέσως.

Top