ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΝΕΒΑΤΟ & ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ανεβατό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 250 ml εβαπορέ γάλα
  • 1 ποτήρι τσίπουρο
  • 1 κ.γ. κρόκο Κοζάνης
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το
σκόρδο, τον δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το
τσίπουρο και αφήνετε να εξατμισθεί το οινόπνευμα. Έχετε διαλύσει το
τυρί με το γάλα και το κρόκο Κοζάνης. Το ρίχνετε στο τηγάνι και
αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζετε και στραγγίζετε
τα μακαρόνια. Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την σάλτσα και
ανακατεύετε καλά να δέσουν τα υλικά.

Top