ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 5 αγγινάρες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες μικρές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
  • ½ κ.σ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο να
σοταριστεί. Ρίχνετε τον μαϊντανό και τις αγκινάρες κομμένες σε πολύ
λεπτές φέτες. Αφήστε για 5΄ – 6΄. Ρίχνετε και τα κολοκυθάκια
κομμένα σε φέτες και αφήνετε να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Σβήνετε
με κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί χαμηλώνετε θερμοκρασία και
σιγοβράζετε για 10΄- 15΄. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τις γαρίδες και
αφήνετε να βράσουν για 3΄. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Βράζετε το νερό
σε μια κατσαρόλα με ένα κύβο ζωμό λαχανικών. Προσθέστε αλάτι και
τον κρόκο  όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε το σπαγγέτι, αφήνετε
να βράσει για 7΄- 8΄. Σουρώνετε, ρίχνετε την σάλτσα, ανακατεύετε
και σερβίρετε.

Top