ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 160 γρ. τόνο σε λάδι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομ.
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό 1 λεμονιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του, τον μεταφέρετε σε ένα
πιάτο και το σπάτε με ένα πιρούνι. Ξαλμυρίζετε την κάπαρη,
αφήνοντας για 10΄ σε ζεστό νερό να μουλιάσει. Αλλάζετε το νερό μια
– δύο φορές. Στη συνέχεια την στραγγίζετε και την ξεπλένετε κάτω
από κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζετε καλά τις λιαστές ντομάτες και
τις κόβετε καρέ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και
σοτάρετε  κρεμμύδι, σκόρδο, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα,
κάπαρη, τόνο και μαϊντανό. Σβήνετε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε
1 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που βράσατε, αλάτι, πιπέρι και αφήστε να
βράσουν για 10΄. Ρίχνετε το σπαγγέτι που έχετε βράσει (al dente)
και στραγγίσει, στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύετε για 4΄- 5΄
και πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε.

Top