ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. ντομάτες καρέ
  • 200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 6 αντζούγιες πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 50 ml νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τις
πολτοποιημένες αντζούγιες, τις ελιές κομμένες φέτες, την κάπαρη,
κομμένη στην μέση, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε το νερό και
αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει κατεβάζοντας την θερμοκρασία για
15΄- 20΄. Μαγειρέψτε το σπαγγέτι 7΄- 8΄ σε αλατισμένο νερό,
στραγγίστε το και τοποθετείστε το στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά,
ανακατέψτε και πασπαλίστε με μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστό.

Top