ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΤΣΙΠΣ

ΥΛΙΚΑ    

  • 3-4 πατάτες μέτριες
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ ψιλές φέτες με το
ειδικό εργαλείο καθαρίσματος πίλερ ή το μαντολίνο. Τις πλένετε με
άφθονο νερό και τις βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό για μισή ώρα.
Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν
καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τα πατατάκια σε δόσεις ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να
γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα απλώνετε σε
απορροφητικό χαρτί και ανάβετε τον φούρνο στους 180οC.
Τοποθετείτε τα πατατάκια σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μπολ βάζετε
αλάτι, ρίγανη και ανακατεύετε . Πασπαλίζετε τα πατατάκια. Ψήνετε
για λίγα λεπτά.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μυρωδικό
σας αρέσει,, όπως πάπρικα γλυκιά ή  καυτερή, δυόσμο, θυμάρι,
πιπέρι κ.ά. Πασπαλίστε και με τριμμένο τυρί.

Top