ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο φέτες
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1½ φλ. γάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • ½ κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρετε τα κομμάτια του συκωτιού για 1 ώρα στο γάλα. Τα
στραγγίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε
το ελαιόλαδο και σοτάρετε το δενδρολίβανο για 4΄-5΄ σε μέτρια φωτιά
να αρωματιστεί το λάδι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και
αφήνετε να κρυώσει. Αφαιρείτε το δεντρολίβανο και ξαναζεσταίνετε το
ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλευρώνετε
ελαφρά τα κομματάκια του συκωτιού και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Τηγανίζετε για 3΄-4΄ από την κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε,
πασπαλίζετε με ρίγανη και βασιλικό. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να
πάρει μια-δύο βράσεις, χαμηλώνετε την θερμοκρασία και
σιγομαγειρεύετε για 4΄-5΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το
συκώτι ζεστό με την σάλτσα του, συνοδεύοντάς το με πουρέ πατάτας,
τηγανιτή πατάτα, κ.ά.

Top