ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

 ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ή ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΛΛΟ

  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη καρέ
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκ.
  • 6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • λίγο ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • λίγο αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά τις βάσεις για ταρτάκια. Κόβετε
σε μπαλάκια την ζύμη και τα ανοίγετε με τα χέρια σας στις θήκες
καλύπτοντας βάση και τοιχώματα. Σοτάρετε με ελαιόλαδο το
κρεμμυδάκι, την πιπεριά, την λιαστή ντομάτα και τις ελιές.Αφήνετε
να πάρουν 1 βράση και σβήνετε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί.
Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν
μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και
προσθέτετε τα τυριά με το βασιλικό και τη ρίγανη. Γεμίζετε τα
ταρτάκια και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους
200οC  για 20΄-25΄.

Top