ΤΖΙΖ ΚΕΪΚ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 ασπράδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίψτε τα
μπισκότα σας στο μπλέντερ, λιώστε το βούτυρο και έπειτα προσθέστε
το τριμμένο μπισκότο μαζί το αλάτι και ανακατέψτε ώστε να
απορροφηθεί όλο το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα τσέρκι με 22 εκατ.
διάμετρο και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνετε το μείγμα
μπισκότων και πιέζετε να καλύψετε όλη την επιφάνεια της βάσης
ομοιόμορφα. Ψήνετε για 15΄, βγάζετε από το φούρνο και ανεβάζετε την
θερμοκρασία στους 200οC.

 

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζετε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, το
γιαούρτι, το κόρν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, το ασπράδι
και την βανίλια. Τα χτυπάτε στην μέτρια ταχύτητα του μίξερ μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δώσουν μια αρκετά αφράτη κρέμα.
Αδειάζετε το μείγμα στην ψημένη βάση που έχει κρυώσει τελείως και
απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Βάζετε ξανά το τσέρκι με το
μείγμα στο φούρνο και ψήνετε για 10΄ χωρίς να ανοίξετε καθόλου την
πόρτα του φούρνου. Μετά τα 10΄ χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους
120οC και ψήνετε για 1 ώρα και 15΄ ακόμα. Ελέγχετε την
κρέμα στο κέντρο πρέπει να είναι τρεμουλιαστή, ενώ η επιφάνεια θα
έχει αποκτήσει μια χρυσαφένια απαλή κρούστα. Αφήνετε το cheese cake
να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τελείως. Όταν κρυώσει το
σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και για 4 ώρες το έχετε στο ψυγείο
μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

Top