ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλ. σταφίδα μαύρη
  • 50 γρ. γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ζάχαρη ή πετιμέζι
  • μέλι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1½ κ.γ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε σε ένα βαθύ σκεύος τα δύο αλεύρια. Προσθέτετε λίγο
χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός και να πέφτει εύκολα
από το κουτάλι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μπέικιν
πάουντερ, ανακατεύετε και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι ο
χυλός να γίνει ομοιόμορφος και βελούδινος. Σε βαθύ τηγάνι ή
κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και όταν κάψει ελαφρώς ρίχνετε μία-μία
κουταλιά από την ζύμη και αφήνετε να τηγανιστούν στην αρχή σε
δυνατή θερμοκρασία και μετά σε μέτρια. Με ένα πιρούνι τις γυρίζετε
και από τις δύο πλευρές, να πάρουν χρώμα. Τις βάζετε σε
απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν.

 

Top