ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • μέλι – κανέλα – καρύδια

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι κάνοντας μια
λακουβίτσα στη μέση.Ρίχνετε το αλάτι, την ζάχαρη και το χλιαρό νερό
μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την μαγιά.Ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι η
ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.Αφήνετε να ξεκουραστεί και να
διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη για μία ώρα.Κόβετε την ζύμη σε
μπαλάκια και ανοίγετε με τα χέρια σας ή με το πλάστη σε στρογγυλό ή
ορθογώνιο σχήμα, όχι πολύ μεγάλα.Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι,
τρυπώντας τα με πιρούνι σε πολλά σημεία να ψηθούν και να
ροδοκοκκινήσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε και τα
τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί.Πασπαλίζετε με μέλι &
κανέλα ή άχνη ζάχαρη ή πετιμέζι.

Top