ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 36 σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 660 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1½ φλιτζ. καυτό νερό
  • 3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ ή 2 φλιτζ. εσπρέσσο
  • 1 φλιτζ. κονιάκ & 2 κ.σ.
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. τρίμμα σοκολάτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζετε το βραστό νερό. Ρίχνετε τον καφέ και ανακατεύετε
για λίγα λεπτά μέχρι να λειώσει ο καφές. Προσθέτετε το 1 φλιτζάνι
κονιάκ, ανακατεύετε και αφήνετε το μπολ με το μείγμα στην άκρη να
κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζετε το μασκαρπόνε,
την κρέμα γάλατος, τη ζάχαρη άχνη και τις 2κ.σ. κονιάκ. Χτυπάτε
καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να έχετε μια σφιχτή κρέμα.
Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο. Παίρνετε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο
ταψί και το βάζετε δίπλα στο μπολ με το μείγμα καφέ-κονιάκ. Βουτάτε
στιγμιαία τα μισά σαβαγιάρ μέσα στον καφέ και τα βάζετε σε σειρά το
ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. Βγάζετε την κρέμα μασκαρπόνε από το
ψυγείο. Απλώνετε τη μισή κρέμα ομοιόμορφα στο ταψί και την
πασπαλίζετε με 1κ.σ. κακάο και 1κ.σ. τρίμμα σοκολάτα. Βρέχετε και
τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνετε πάνω από την κρέμα.
Απλώνετε και την υπόλοιπη κρέμα στα σαβαγιάρ. Βάζετε το τιραμισού
στο ψυγείο να παγώσει για 5-6 ώρες. Το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το,
με το υπόλοιπο κακάο και το τρίμμα σοκολάτας.

Top