ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι νερό
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 7-8 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 lt ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3½ ποτήρια νερό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι και το
βούτυρο να πάρουν βράση. Ρίχνετε όλο το αλεύρι, τη ζάχαρη και το
σιμιγδάλι χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ομοιογενής μάζα που θα
ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζετε το μείγμα στον
κάδο του μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να κρυώσει. Ρίχνετε ένα-ένα τα
αυγά, ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν από τη ζύμη. Τη βάζετε σε
σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο σε άνοιγμα, κορνέ με δοντάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι – αν έχετε θερμόμετρο
ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 130οC και ρίχνετε στο
λάδι, πιέζοντας το κορνέ, κομμάτια ζύμης μήκους περίπου 5-6εκ. Τα
τηγανίζετε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τα βγάζετε με
τρυπητή κουτάλια πάνω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν. Βράζετε
όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα, μέχρι να διαλυθεί η
ζάχαρη. Βουτάτε τα κρύα τουλουμπάκια σε ζεστό σιρόπι και τα αφήνετε
να ρουφήξουν ….γλύκα!

ΣΗΜ.: Ένα σιροπιαστό
γλύκισμα που ξεχωρίζει. Τηγανητό, μικρό και ριγωτό, με τουρκική
καταγωγή, απόλυτα συνδεδεμένο με την Θεσσαλονίκη! Απαιτεί προσοχή
στο τηγάνισμα και μαεστρία στο σιρόπιασμα. Απολαύστε μία ή και
περισσότερες μαζί με έναν ελληνικό καφέ, φτιαγμένο στη
χόβολη!!!

Top
hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes