ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΤΡΟΥΦΑΣ

Είναι από το πιο ακριβά και σπάνια προϊόντα στα delicatessen. Το
μανιτάρι τρούφα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και στην Ελλάδα τα
τελευταία χρόνια. Η «τρουφομανία», δεν έχει επηρεάσει μόνο
εστιατόρια και φαν των gourmet απολαύσεων, αλλά και κυνηγούς και
παραγωγούς. Οι πρώτοι αγοράζουν τρουφόσκυλα (ειδικά εκπαιδευμένα
σκυλιά) για να εντοπίσουν τις τρούφες κάτω από το έδαφος και οι
δεύτεροι αναζητούν το καλύτερο χώμα για να καλλιεργήσουν.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μπορείτε να ζήσετε το συναρπαστικό
κυνήγι της τρούφας στα βουνά σε συνεργασία πάντα με έμπειρους
μανιταρογνώστες που αναλαμβάνουν ανάλογα διήμερα και εξορμήσεις στη
φύση.

Και αν δεν σας πείθει απλώς η βόλτα στο βουνό, καλό είναι να
ξέρετε ότι η μαύρη τρούφα πωλείται πολύ ακριβά, ενώ η ακόμα πιο
σπάνια λευκή τρούφα μπορεί να φτάσει και τα 6.000 ευρώ το κιλό.

Top