ΤΣΑΤΝΕΪ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ  

  • 2 φλ. ρόγες σταφυλιών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. τρίμμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. μύρτιλο με το χυμό του
  • ½ φλ. πορτοκάλι
  • ¼ φλ. μαυροδάφνη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το
κρεμμύδι, το σκόρδο. Ρίξτε το μύρτιλο, το ξύσμα λεμονιού, τα
σταφύλια και τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρέψτε τα για 15΄- 20΄ σε
μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάστε από την φωτιά
και αφήστε να κρυώσει. Αδειάστε το μείγμα σε βάζο και διατηρήστε το
στο ψυγείο.

Top