ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό τσιπούρες
- 1 κιλό σέλινο χοντροκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάτε το σέλινο για 2΄-3΄ και το στραγγίζετε. Σοτάρετε το
κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το σέλινο το
σκόρδο και από πάνω τα ψάρια. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε χλιαρό
νερό τόσο, όσο να σκεπάζει και τα ψάρια. Μαγειρεύετε σε σιγανή
φωτιά για 10΄-15΄ μέχρι το φαγητό να μην έχει υγρά. Ρίχνετε το χυμό
λεμονιού, θυμάρι ή ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία-δύο
βράσεις. Αποσύρετε και αφήνετε 10΄ και σερβίρετε.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να αυγοκόψετε το
φαγητό.