ΤΣΙΤΣΙΡΑΒΛΑ ΤΟΥΡΣΙ – ΠΗΛΙΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό τσιτσίραβλα

  • 700 γρ. αλάτι

  • νερό ώστε να σκεπάζει τα
    τσιτσίραβλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε τα τσιτσίραβλα σε βραστό
νερό και τα ζεματίζετε.

Παρασκευάζετε άλμη, διαλύοντας
σιγά-σιγά αλάτι σε νερό. Η άλμη είναι έτοιμη όταν ένα ωμό αυγό
στέκεται όρθιο στο υγρό. Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε.

Βάζετε τα τσιτσίραβλα στην άλμη,
προσθέτοντας λίγες σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια.

Σερβίρονται σαν μεζές για τσίπουρο
με λάδι λεμόνι ή ξύδι.

ΣΗΜ.:
Τσιτσίραβλα είναι το τοπικό όνομα για την άγρια φιστικιά που
φύεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο στο Πήλιο γίνεται ένα νόστιμο
τουρσί. Μαζεύονται γύρω στο Πάσχα όταν έχουν μήκος 3-5 εκ.

Top