ΦΑΓΚΡΙ ΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 ψάρια φαγκρί
  • 5 πατάτες σε κύβους
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 4 κολοκυθάκια σε κύβους
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα ψάρια, πλένετε, αλατίζετε και βάζετε στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το
σέλινο και τα χοντροκόβετε. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό
ελαιόλαδο με 1lt νερό, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα
καρότα και το σέλινο και βράζετε για 10΄. Προσθέστε τα κολοκύθια
και τα ψάρια και συνεχίστε το βράσιμο για 10΄. Χτυπάτε στο μούλτι
το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι και το ρίχνετε στην ψαρόσουπα.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το θυμάρι και αφήνετε το φαγητό για 5΄
περίπου να βράσει μέχρι να χυλώσει.

Top