ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα
  • 250 γρ. γαρίδες Νο3
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ¾ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν και πριν τα σουρώσετε κρατάτε 1
φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Κρατάτε τα ζυμαρικά ζεστά. Σε ένα
τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο. Κόβετε τα μανιτάρια σε ροδέλες και τα
σοτάρετε με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Τέλος προσθέτετε τις
γαρίδες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα μαζί. Προσθέτετε το
ζουμί από τα μακαρόνια και χαμηλώνετε την φωτιά. Προσθέτετε 1 ακόμη
φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνετε προσεκτικά γιατί θα προσθέσετε
και το τυρί. Προσθέτετε την κρέμα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύετε
μέχρι να δέσει. Τέλος προσθέτετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε να πάει
παντού η σάλτσα και σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Πασπαλίζετε
με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπούκοβο.

Top