ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λευκά φασόλια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. ντομάτες ψιλοκ. ή κονσέρβα κον-κασέ.
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο καυτερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 πιπεριά μικρή τσίλι
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε 8 ώρες τα φασόλια.Τα στραγγίζετε και τα βάζετε να
βράσουν σε 2lt νερό για περίπου 10΄.Τα σουρώνετε, αλλάζετε το νερό
και τα αφήνετε να βράσουν για άλλα 20΄. Προσθέτετε και το κρεμμύδι,
το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο.Ρίχνετε τις ντομάτες, τον πελτέ,
το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά, το μπούκοβο και αφήνετε να
βράσουν για άλλα 20΄. Πριν τα βγάλετε από την φωτιά ρίχνετε
ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και ανακατεύετε.Όταν χυλώσει είναι
έτοιμη.

Top