ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΣΟΥΠΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σουπιά
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 4-5 φύλλα ρόκας
  • 2 ντομάτες ζουλιέν
  • 2 πιπεριές ζουλιέν
  • 1 κρεμμύδι ζουλιέν
  • 2 κ.σ. ελιές φιλέτο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε αφαιρώντας το μελάνι και τα εντόσθια της σουπιάς. Την
πλένετε και την χαράζετε πάνω-κάτω για να ανοίξει στο ψήσιμο. Την
αφήνετε να στραγγίξει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το
κρασί και το φύλλο δάφνης. Μαρινάρετε τη σουπιά για 1 ώρα
τουλάχιστον. Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄-30΄ στους
180οC. Αφήνετε την σουπιά να κρυώσει και την κόβετε στα
σημεία που τη χαράξατε. Βράζετε τα φασολάκια σε μπόλικο αλατισμένο
νερό για 8΄-10΄ περίπου, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε σε παγωμένο
νερό. Στο μπλέντερ χτυπάτε τα υλικά για τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο
μπολ βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας. Προσθέτετε την μισή σάλτσα
και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζεται με ρίγανη.

Top