ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 φιλέτα γλώσσας
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένετε τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 30΄ να
στραγγίσουν. Χτυπάτε τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτετε το πιπέρι
και το θυμάρι. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε το αλεύρι και σε ένα άλλο
την φρυγανιά. Βουτάτε τα φιλέτα καλά μέσα στο αλεύρι, τα τινάζετε
να φύγει η περιττή ποσότητα και κατόπιν τα περνάτε στο αυγό και από
τις δύο πλευρές, τα περνάτε και από την φρυγανιά. Η φρυγανιά πρέπει
να απλωθεί ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα
ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
για 10΄- 15΄.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να τα τηγανίσετε τα
φιλέτα.

 

Top