ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΡΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα γαλέου
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 4 φέτες αγγούρι
  • 4 φέτες καρότο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. κορν φλάουρ
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μία κατσαρόλα 2φλ. νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να
πάρουν μία βράση και ρίχνετε τα φιλέτα ψαριού, τα αφήνετε να
βράσουν 10΄-12΄. Παράλληλα βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη
σάλτσα και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρείτε τα φιλέτα ψαριού και ρίχνετε στο ζωμό το μείγμα
ελαιόλαδου. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς και
αποσύρετε από την φωτιά. Σε δύο μεγάλα πιάτα απλώνετε από 1κ.σ.
σάλτσα, πασπαλίζετε με μία πρέζα θυμάρι και τοποθετείτε τα φιλέτα
ψαριού. Βάζετε από μισή ρόκα στο καθένα, τις φέτες αγγουριού και
καρότου. Περιχύνετε τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μπούκοβο και με το
υπόλοιπο θυμάρι.

 

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ψάρι
σας αρέσει, βρασμένο, ψητό ή τηγανιτό.

Top