ΦΡΟΥΤΑ ΨΗΤΑ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μήλα
  • 3 αχλάδια
  • 2 μπανάνες
  • 1 κυδώνι
  • ½ φλιτζ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 φλιτζ. λικέρ κουμκουάτ
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στραγγίζετε τα φρούτα. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και το
κόβετε στα 4. Καθαρίζετε το κυδώνι από τη φλούδα. Το κόβετε στα δύο
και αφαιρείτε τα σπόρια και τα σκληρά σημεία από την σάρκα του.
Κάθε κομμάτι το κόβετε σε 3 κομμάτια. Κόβετε τα μήλα και τα αχλάδια
στα 4 και αφαιρείτε τα σπόρια. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις
κόβετε στα 2. Βάζετε τα φρούτα σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το
χυμό λεμονιού. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τη φλούδα
πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας. Σε χαμηλή φωτιά λειώνετε το
βούτυρο. Προσθέτετε το μέλι και το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να
ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το
μείγμα να κρυώσει λίγο. Το αδειάζετε στα φρούτα και ανακατεύετε
καλά. Κόβετε 4 κομμάτια λαδόκολλα σε τετράγωνα. Αφαιρείτε τη φλούδα
πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας από το μπολ με τα φρούτα.
Μοιράζετε τα φρούτα στα κομμάτια λαδόκολλας, τα πασπαλίζετε με την
ζάχαρη και την κανέλα. Τα κλείνετε σε πουγκιά, μαζεύοντας τις άκρες
τους προς τα πάνω και τα δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Τα βάζετε σε
ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 15΄-20΄ περίπου. Τα σερβίρετε ζεστά βάζοντας
το κάθε πουγκί σε πιάτο και τα συνοδεύετε με γιαούρτι στραγγιστό.

Top