ΧΙΟΥΡΟΠΑΣΠΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό (λάπα γλυκάδια ή συκώτι, κομμένο
    κομματάκια)
  • ½ κούπα λάδι
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κούπες χλιαρό νερό
  • αλάτι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνετε το χοιρινό
να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο αφήνετε το αλεύρι να πέσει στο τηγάνι
μέσα από σίτα ανακατεύοντας διαρκώς. Καβουρδίζετε για λίγο το
μείγμα και προσθέτετε το χλιαρό νερό και το αλάτι. Ο Πασπαλάς θα
πήξει γρήγορα, τον σερβίρετε στα πιάτα, τρώγεται όταν μισοκρυώσει
και κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

Top