ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπριζόλες
  • 100 γρ. γραβιέρα κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1½ ποτήρι νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις μπριζόλες και με ένα μαχαίρι χαράζετε κατά μήκος την
χοντρή πλευρά της κάθε μπριζόλας. Κόβετε ένα άνοιγμα σχηματίζοντας
μια θήκη για τη γέμιση. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες από όλες τις
πλευρές καθώς και το άνοιγμα. Βάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε
στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις λιαστές
ντομάτες και το μαϊντανό. Με ένα κουτάλι γεμίζετε από το μείγμα τις
μπριζόλες και βάζετε ένα κομμάτι γραβιέρα σε κάθε μπριζόλα.
Στερεώνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Σε ένα τηγάνι μεγάλο
ρίχνετε το ελαιόλαδο, το βάζετε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τις
μπριζόλες ανά δύο για 4΄-5΄ μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις
πλευρές. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζετε 1κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί
και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο για 2΄-3΄.
Προσθέτετε τις μπριζόλες, τις σοτάρετε και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε 2΄-3΄ να εξατμισθεί το αλκοόλ και παράλληλα ρίχνετε το νερό
στο τηγάνι, το αφήνετε να πάρει μία βράση και το προσθέτετε στην
κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και
15΄ περίπου, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ψηθούν οι μπριζόλες.
Πασπαλίζετε με το δυόσμο και το αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε
με πατάτες τηγανιτές.

Top