ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ (ΧΟΝΤΡΟΣ ΦΙΔΕΣ ) – ΑΧΑ’Ι’Α & ΗΛΕΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. χοντρό φιδέ
  • 2½ κιλά ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ. λάδι
  • 200 ml νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στύβετε τις ντομάτες, βάζετε το χυμό με το νερό και αφήνετε να
πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λάδι και το χοντρό φιδέ
σπασμένο. Βράζετε για 15΄ περίπου μέχρι να έχετε μία πηχτή σούπα.
Σερβίρετε με τυρί φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΗΜ.: Αν  το φαγητό χρειαστεί
νερό, συμπληρώνετε  ζεστό.
Μια εύκολη και πολύ γρήγορη
ντοματόσουπα.  Πολύ αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό.
Στην
Ηλεία και την Αχαΐα μπίγουλη ή μενεδούλι λένε τον φιδέ.
Χοντρομενούδελο λοιπόν είναι ο χοντρός φιδές. Ένα ζυμαρικό που
συνηθίζεται στις νηστείες, αλλά και τις ζεστές μέρες του
καλοκαιριού. Μπορείτε πριν σερβίρετε να προσθέσετε τυρί φέτα
–τρίμματα- που λιώνει στο πιάτο.

Top