ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 ml  νερό χλιαρό
  • 40 ml ξύδι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • ½ κιλό σπανάκι, σέσκουλα, λάπατο
  • 500 γρ. μυρώνια (κρεμμυδάκι χλωρό, μαϊντανό. καυκαλήθρα, άνηθο,
    μάραθο)
  • 1 πράσο
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. τραχανά
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι, αλάτι, ζάχαρη
και ανακατεύετε.Ρίχνετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει
εύπλαστη η ζύμη.

ΓΕΜΙΣΗ

Πλένετε τα χόρτα και τα ψιλοκόβετε.Τα βάζετε σε βαθιά λεκάνη με
αλάτι και τα τρίβετε μέχρι να μαραθούν και να μειωθούν σε
όγκο.Στραγγίζετε να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτετε την φέτα,
τον τραχανά, πιπέρι.Χωρίζετε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και με
ένα πλάστη ανοίγετε τέσσερα φύλλα.Σε μεγάλο ταψί Νο 40
που έχετε λαδώσει καλά τοποθετείτε τα φύλλα ως εξής: φύλλο – γέμιση
– φύλλο – γέμιση.Όλα τα φύλλα τα αλείφετε με λάδι. Χαράζετε την
πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι και
ραντίζετε με το νερό.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα
περίπου στους 200οC.

ΣΗΜ.: Χρησιμοποιείστε αν θέλετε έτοιμο
φύλλο του εμπορίου για πίτες.

Top