ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 lt κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο κομμένο κατά μήκος
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  1κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι
νερό και το σιγοβράζετε για ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε
να κρυώσει και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάτε το ζωμό του.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει
διάφανο. Προσθέτετε και την κάπαρη και τα σοτάρετε για λίγο.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και το ζωμό του και έπειτα από 2΄
χαμηλώνετε την φωτιά. Προσθέτετε το πιπέρι και βράζετε το χταπόδι
για περίπου 1 ώρα μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σουρώνετε τη σάλτσα,
αφαιρείτε τους κόκκους πιπεριού και τη χτυπάτε στο μπλέντερ.
Σερβίρετε το χταπόδι σε μια πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα
κρασιού. και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

Top