ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 χταπόδι  (1- 1½ κιλό)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 8 κόκκους πιπέρι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. ντοπατοπολτέ
  • λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το χταπόδι και το βάζετε σε
κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπαχάρι, το
γλυκάνισο, την δάφνη και το λάδι. Αφήνετε να σοταριστούν τα
υλικά για 2΄- 3΄. Σβήνετε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί
χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήνετε να βγάλει το χταπόδι τα υγρά
του. Το βράζετε με τα υγρά του για 50΄ και ρίχνετε την ντομάτα
και τον ντοματοπελτέ, τον άνηθο και το πιπέρι. Βγάζετε το
χταπόδι το κόβετε σε κομμάτια. Δένετε την σάλτσα αν χρειάζεται
με μια κουταλιά κορν-φλάουερ και 1/3 φλιτζανιού
νερό. Αλατίζετε, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και βράζετε για 5΄
ακόμη. Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι.

Top