ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό 1 λεμονιού

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το χταπόδι να βράσει σε μία κατσαρόλα με ελάχιστο νερό,
λευκό κρασί και λίγο αλάτι. Όταν μαλακώσει τελείως το βγάζετε
και το αφήνετε να κρυώσει. Το καθαρίζετε και αφαιρείτε τις
πέτσες. Κόψτε το σε λεπτές φέτες και ρίξτε το σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε με ελαιόλαδο, ξύδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.

ΣΗΜ.: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε
αγγουράκι τουρσί σε λεπτές φέτες ή να το συνοδεύσετε με στικς από
φρέσκο αγγούρι κ.α.

Top