ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομ.
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ
ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομ.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το χταπόδι στους χυμούς του για περίπου 1 ώρα σε πολύ
σιγανή φωτιά. Το ψιλοκόβετε για να γίνει σαν κιμάς, το αναμιγνύετε
με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες.
Για να πλάθονται εύκολα, βουτήξτε τις παλάμες σας σε ένα μπολ με
νερό. Αλευρώστε τους κεφτέδες και αφήστε τους στο ψυγείο για μισή
ώρα για να σταθεροποιηθεί το σχήμα τους. Τους αλευρώνετε και τους
τηγανίζετε σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τους
βάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι τους. Ετοιμάζετε τη
σάλτσα ντομάτας. Βράζετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τους χταποδοκεφτέδες και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα
λεπτά ακόμη, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε τους
χταποδοκεφτέδες στα πιάτα, τους περιχύνετε με τη σάλτσα και τους
συνοδεύετε με ρύζι.

Top