ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φιλέτο πέρκα
  • ½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 4-5 φρυγανιές τριμμένες & 1 κ.σ. θυμάρι (μείγμα)
  • 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε την πέρκα την σκουπίζετε και την τοποθετείται μαζί με τις
πατάτες στο πιρέξ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να
κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδο και ανακατεύεται
συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη, το
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1φλ. νερό και αφήνετε τη σάλτσα να
βράσει για 5΄. Ρίχνετε τη σάλτσα επάνω στο ψάρι. Πασπαλίζετε με το
μείγμα φρυγανιάς. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.  Ψήνετε στους
180οC βαθμούς, ψήσιμο πάνω κάτω για 40΄.

Top