ΨΑΡΙ ΤΣΙΛΑΔΙΑ – Μεσσηνία

ΥΛΙΚΑ

  • ψάρια  1½-2 κιλά (συναγρίδα, σφυρίδα, ροφός) ή  μπακαλιάρος παστός
  • 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη Κορινθιακή σταφίδα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και
το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας και αφήνετε
να βράσει για 5΄.  Προσθέτετε τη σταφίδα και ανακατεύετε.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα ψάρια και στρώνετε επάνω τις φέτες
ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας από το τηγάνι μαζί με τα φύλλα δάφνης.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό ώστε τα ψάρια να
είναι σκεπασμένα. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η
σάλτσα.

Top