ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ – ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ – ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 ψαρονέφρι κομμένo σε μεγάλες μπουκιές
  • 3-4  λευκά μανιτάρια σε φετούλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες
  • 1 φλ. τσαγιού γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και
ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα
σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε,
χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο τέλος, αν θέλετε προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε
και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μία βράση. Σερβίρετε με το μαϊντανό
και φρέσκο πιπέρι.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με
ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και
μερικές ξανθές σταφίδες. Αν θέλετε πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να
παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Για ένα πιο εξωτικό
αποτέλεσμα, προσθέτε  ένα κουταλάκι του γλυκού κάρι.

Top