ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ – ΠΗΛΙΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μήλα Ζαγοράς
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. καρύδια χονδροκομμένα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • 1 φλ.τσ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγετε γερά μήλα τα πλένετε καλά. Με το ειδικό εργαλείο
αφαιρείτε τους σπόρους, Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, 4κ.γ.
ζάχαρη, την κανέλα, 2κ.γ. κονιάκ και το 1κ.σ. βούτυρο. Γεμίζετε το
κενό με το μείγμα και κλείνετε με ένα μεγάλο καρύδι. Περνάτε τα
μήλα με το υπόλοιπο βούτυρο και τα πασπαλίζεται με την υπόλοιπη
ζάχαρη. Τα τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτετε ένα
φλιτζάνι νερό, το κονιάκ και το ξυλάκι κανέλας. Ψήνετε τα μήλα
στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν για 15΄. Σερβίρετε
αμέσως πασπαλίζοντας τα μήλα με λίγη κανέλα. Αν θέλετε σερβίρετε με
σαντιγί, γιαούρτι ή μια μπάλα παγωτό.

Top