ΑΝΘΗ ΛΕΜΟΝΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. άνθη λεμονιάς (ή πορτοκαλιάς & νεραντζιάς)
  • νερό τόσο όσο για να σκεπάσει τα άνθη
  • χυμό 4 λεμονιών

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2½ ποτήρια νερό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαδάτε σε μια κατσαρόλα μόνο τα άσπρα πέταλα των λουλουδιών, να
ζυγίζουν γύρω στα 30γρ. Τα σκεπάζετε με νερό και αφήνετε να βράσουν
6΄-8΄. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια λεκανίτσα με το χυμό 4
λεμονιών και τα αφήνετε όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα φτιάχνετε
σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη και 2½ ποτήρια νερό. Μόλις αρχίσει να δένει
το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στραγγίζετε
και στεγνώνετε τα φυλλαράκια των ανθών, τα προσθέτετε στο κρύο
σιρόπι και βάζετε στη φωτιά να πάρουν μία βράση.

ΣΗΜ.: Η συλλογή να γίνεται πρωί, μετά την
δροσιά και τα δέντρα να βρίσκονται στην πλήρη άνθησή τους. Το γλυκό
αυτό γίνεται με ένα είδος ανθού ή και ανακατεμένα τα είδη
ανθών.

Top