ΑΡΝΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κ.σ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 6 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 3 λωρίδες από φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 100 γρ. μαύρες ελιές
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε το αλεύρι και το πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας
λίγα-λίγα κομμάτια κάθε φορά, ώσπου να ροδίσει από όλες τις
πλευρές. Βγάζετε και ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί, να
στραγγίσει. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες. Βάζετε το κρεμμύδι, το
σκόρδο και την πάπρικα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε, ώσπου να
μαλακώσει το κρεμμύδι. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και
προσθέτετε τις ντομάτες, τα καρότα, το ντοματοπελτέ, το αλάτι, τη
ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τις φλούδες λεμονιού και την κανέλλα.
Ρίχνετε νερό τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Σιγοβράζετε για 1½ ώρα
περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές. Προσθέτετε τις ελιές και
σιγοβράζετε χωρίς το καπάκι για 10΄ ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας
και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέτετε
τον χυμό λεμονιού και τον δυόσμο και ανακατεύετε.

Top