ΒΙΣΥΣΟΥΑΖ (Vichyssoise)

ΥΛΙΚΑ

  • 3 πράσα (το λευκό μέρος) σε ροδέλες
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό πουλερικών
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο (τσάϊβς), ψιλοκομ.
  • αλάτι – πιπέρι λευκό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά και όταν γίνουν διαφανή
προσθέτετε τις πατάτες, το αλάτι και το ζωμό. Σιγοβράζετε για 40΄.
Περνάτε στον πολτοποιητή και βάζετε τον πολτό στην κατσαρόλα,
προσθέτοντας το γάλα και το πιπέρι. Δίνετε μια βράση και αφού
αποσύρετε από τη φωτιά ενσωματώνετε την κρέμα. πασπαλίζετε με το
σχοινόπρασο.

Top