ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 εντεριά αρνίσια
  • 1 συκωταριά
  • 1-2 σκόρδα τριμμένα
  • καλαμάκι από σουβλάκι
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • χυμό 1  λεμονιού
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα εντεράκια. Κόβετε την συκωταριά
σε μικρά κομματάκια και την πασπαλίζετε με το σκόρδο, την ρίγανη,
αλάτι και πιπέρι. Πλένετε το σέλινο και παίρνετε τα φύλλα του.
Περνάτε διαδοχικά (σαν σουβλάκι) τα κομμάτια της συκωταριάς και τα
φύλα σέλινου στα ξυλάκια. Δένετε σφιχτά με τα εντεράκια. Τραβάτε τα
ξυλάκια από τα γαρδουμπάκια και τα βάζετε σε ταψί ρίχνοντας λεμόνι
, λάδι, ρίγανη και νερό. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα
ψήνετε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
(μέχρι να μαλακώσουν). Μπορείτε ακόμα να τα μαγειρέψετε με την
μαγειρίτσα.

Top