ΓΟΠΑ ΨΗΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γόπα
  • 3 ντομάτες κομμένες ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • λαδόκολλες
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τις γόπες, τις αλατίζετε και τις
στραγγίζετε για μισή ώρα, σκεπασμένες στο ψυγείο. Σε ένα μπολ
αναμειγνύετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, την μαντζουράνα,
το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετείτε τα ψάρια
στις λαδόκολλες το καθένα ξεχωριστά και αλείφετε με μια κουταλιά
ελαιόλαδο. Μοιράζετε το μείγμα με το σκόρδο, μαϊντανό, μαντζουράνα
στο κάθε πακετάκι. Τοποθετείτε τις ροδέλες ντομάτας στην επιφάνεια
των ψαριών. Τυλίγετε την λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο, ώστε να
εφάπτεται η μία άκρη στην άλλη δημιουργώντας ένα φάκελο. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄- 30΄
περίπου.

Top