ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε τις πλυμένες και καθαρισμένες φράου­λες στο μπλέντερ
μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και πολτοποιείτε. Γεμίζετε
ατομικές φορμίτσες με το μείγμα μας, βυθίζετε στο κέ­ντρο κάθε
φόρμας ένα ξυλάκι και τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4
ώρες. Για να βγαίνουν τα παγωτά πιο εύκολα, βυθίζετε τις θήκες σε
χλιαρό νερό για λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεφορμάρετε. Εναλλακτικά,
φτιάχνετε τη γρανίτα σε μπολ.

Πολτοποιείτε μερικά παγάκια στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν
σαν χιόνι, το μοιράζετε σε μπολ ή μικρά ποτήρια και το περιχύνετε
με λίγο σιρόπι από γλυκό του κουτα­λιού, με κάποια σος φρούτου,
βυσσινάδα, λιμοντσέλο ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας. Και ιδού μια
αυτο­σχέδια γρανίτα! Τρώγεται με κουτα­λάκι ή πίνεται με
καλαμάκι.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙ

Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα από φόρμες σε διάφορα σχέδια για να
φτιάξετε γρανίτες σε ξυλάκι. Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, γεμί­ζετε
με αυτό τις φόρμες σας και τις βάζετε στην κατάψυξη. Μόλις
ξε­φορμάρετε, το παγωτό μένει στη βάση της φόρμας και γίνεται
ξυλάκι. Μπορείτε να τις γεμίσετε και με δύο λογιών γρανίτες, έτσι
ώστε να φτιάξετε δίχρωμα ξυλάκια.

ΣΗΜ.: Αν θέλετε αντικαθιστάτε 200 γρ. από τις
φράουλες με βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα).

Top